Blog
Blog

Dizel Otomobiller Yolun Sonuna Geliyor

Dizel Otomobiller Yolun Sonuna Geliyor
SHARE NEWS
Added Date : 13 06 2019

Dizel otomobiller yolun sonuna geliyor  

Etrafımızda hızlıca çoğalan otomobiller lüks veya eski fark etmeksizin sürekli artıyor ve inanılmaz derecede hava kirliliğine neden olmaktadır. Peki dizel yakıtlı araçlar da mazotun motor ömrünü kısalttığı gibi mazot fiyatlarının yüksek olması dizelin artık eskisi kadar talep edilmeyeceği anlamına gelmektedir. Mazot fiyatlarında ki bu periyodik artışlar dizel araç sahiplerini rahatsız ediyor.

Araçların egzoz çıkışlarında oluşan egzoz emisyonu değerleri ölçülebilir. Dizel araçların geneli turboludur, turbo sayesinde aracın daha seri olması ve yokuş veya ağır yüklerde halk dilinde aracın şişmemesi sağlanır. Fakat dizelin verdiği avantajların yanı sıra birçok dezavantajda vardır. Dizel araçlarınızda turbo kesilmesi, turba çatlaması, turbo yanması gibi arızalar sık görülebilir ve bu arızaların çözümleri araç fiyatının %20-25’i gibi rakamlar olacaktır.

 Dizelden kaçış başladı. (Dizel otomobiller yolun sonuna geliyor)

  • Araç motorunun yüksek sesli çalışması
  • Bakım ücretlerinin yüksek olması.
  • Sıfır araçlarda dizel araçlardan 20 - 30 bin lira fark alınması
  • Turbo arızaları
  • Mazotta var olan yoğun pislik oranı

Özellikle periyodik bakımları yapılmayan petrol istasyonlarından alınan mazot aracın motor ömrünü kısaltır. Mazot, yoğunluğu ve temizliği gibi birçok önemli noktası bulunan sıvı yakıttır. İçerisindeki pislikler zamanla yakıt tankında tortulaşma ateşleme sistemlerinizde güç kaybı ve püskürtme sistemin de tıkanıklığa yol açabilir. Dizel otomobiller yolun sonuna geliyor...

Ortalama 1 litre mazot 6 lira civarındayken LPG 3 lira civarlarındadır. Her hangi bir aracın deposu 200 liraya da doldurulabilir, 300-400 liralık rakamlara da doldurulabilir. LPG kullanılan araçlarda bakımlar 10 bin kilometrede yapılmaktadır. Dizel araçlar son 1-2 yılda büyük kullanıcı memnuniyetsizliği göstermeye başlamıştır. Birçok araç kullanıcısı tercihini artık LPG araç alarak ya da taktırmakta kullanıyor.

Blog Archieve
Whatsapp