Blog
Blog

SIRALI OTOGAZ NEDİR?

SIRALI OTOGAZ NEDİR?
HABERİ PAYLAŞ
Eklenme tarihi : 27 12 2018

Sıralı Otogaz Nedir?

Aracın ilk çalışmasının benzin ile yapıldığı daha sonra motor sıcaklığının 40°C’ye gelmesi ile birlikte otomatik olarak gaza geçen sistemlerdir. Egzoz gazları içerisindeki oksijen miktarı ölçülerek, elektronik kumanda ünitesi yardımı ile yakıt miktarı Regülatör ve enjektörde uygun şekilde düzenlenmektedir.

 

İlk sıralı sistem;

1996 yılından sonra yapılan üretimlerin çoğunun sıralı sistem üzerinden yapıldığını söyleyebiliriz. Yakıt sisteminin sıralı olması, teknolojinin önemli özellikleri arasındadır. Enjeksiyonlu araçlarda yakıt sistemini kontrol eden, elektronik kontrol ünitesi bulunmaktadır. Bu sistem, yani ECU, aracın yakıt verilerini alacaktır. Halk arasında bu sisteme ‘‘beyin’’ diye de hitap edilmektedir. Beyin aracın yakıt verilerini aldıktan sonra silindirde yanmayı sağlayacaktır.

Dönüşüm kitlerinin sıralı olarak çalışması ile otomobil üreticilerinin LPG dönüşüm kiti alanında büyük gelişmelerin yaşanması sağlanmıştır. Sıralı otogaz sisteminin oluşumunun kaynağının bu olduğunu söyleyebiliriz.

  • Teknolojinin de gelişimi ile birlikte, enjeksiyonlu olan birçok aracın otogaz dönüşüm montajının yapımının mümkün olduğunu söyleyebiliriz.

Güvenilir bir şekilde dönüşümün gerçekleşmesini istemeniz durumunda, bizimle iletişime geçebilirsiniz. Hizmetimizden en uygun fiyatlar ve avantajlarla yararlanabilirsiniz.

 

Araçlara Sıralı Otogaz Nasıl Yapılır?

 

LPG Tankın da bulunan gazın, yakıt hattı çekilerek motor kısmına getirilmesi ile Regülatör, yüksek basınç altında sıvı olan gazı buhar fazına çevirir. Regülatörden buhar fazında çıkan LPG filtre edilir ve pisliklerden arındırılır. Daha sonra enjektörler vasıtası ile silindirlere verilerek yanma sağlanmış olur.

Mekanik montajın ardından, araca özel kalibrasyon yapılır. Sistemin devreye girmesi için kalibrasyonun yapılması şarttır. Kalibrasyon ile LPG ECU’su aracın tüm çalışma parametrelerini hafızasına alarak benzin haritasının aynısını LPG için oluşturur. Böylece araçta hiçbir performans kaybı yaşanmaz.

Kalibrasyondan sonra araç gaza geçmeye hazırdır.

 

  • Firmamız tarafından erişebileceğiniz Sıralı Otogaz Hizmeti;
  • Sıralı Plug and Drivev LPG Kiti
  • Sıralı Direkt Enjeksiyon LPG Kiti
  • Sıralı Sequent 32 LPG Kiti
  • Sıralı Plug and Drive CNG (Doğalgaz) Kiti şeklindedir.

 

En Uygun Sıralı Otogaz Hizmeti

 

Firmamız aracılığıyla ulaşacağınız bu hizmet, piyasadaki en uygun fiyatlar ile sizlere ulaşıyor. Alanında profesyonel ekibimiz en güvenli şekilde dönüşümün yapılmasını sağlayacaktır. Yetkili kişilere ulaşarak otogaz hizmetini talep edebilirsiniz.

Elde ettiğiniz bilgilerin beraberinde, gönül rahatlığı ile sıralı otogaz hizmeti talebi oluşturabilirsiniz.

 

Blog Arşivi
Whatsapp