Blog
Blog

LPG Tankının Kullanım Ömrü Kaç Yıldır?

LPG Tankının Kullanım Ömrü Kaç Yıldır?
SHARE NEWS
Added Date : 02 08 2021

Yakıt fiyatlarının artmasıyla beraber araç sahipleri bu konuda bir çıkış yolu arıyor. LPG kullanımı yakıt fiyatlarının artmasıyla birlikte çok tercih ediliyor. LPG yakıt tasarrufu sağlayan ve aracın performansını etkilemeyen bir Otogaz sistemidir. LPG kullanan araç, yakıt fiyatları konusunda büyük bir tasarruf sağlıyor. LPG’li araçlarda kullanılan sistem aracın performansında herhangi bir değişiklik yapmıyor. Fakat ekonomik bir tasarruf sağlıyor. LPG dönüşüm işlemlerinizi BRC yetkili servislerinde kolaylıkla yaptırabilirsiniz.

Araç sahiplerinin yakıt tasarrufu düşüncesi LPG’yi işaret ediyor. Araç sahibi olan kişiler LPG sistemini araştırarak, yakı tüketiminde tasarrufa gitmek istiyor. LPG’li araçlarda uyulması gereken bazı kurallar bulunuyor. Öncelikle sistemin Ruhsata işlenmesi büyük önem arz ediyor.

 

 

Lpg Tankları

Lpg tankları 115 atmosfer gaz basıncına ve herhangi bir dış etkiye karşı dayanıklı olarak üretilir. LPG gazının emniyetle bir şekilde saklanmasını sağlar. Başlıca iki çeşit LPG tank vardır. Bu tanklar;

  • Silindir
  • Toroidal (Simit)

Yapılan LPG tanklarında 3-4 mm kalınlığında çelik sac tercih edilir. LPG tanklarının kullanım süresi de güvenlik için çok önemlidir. LPG tankı kullanmış araçların bazı durumlara dikkat etmesi önerilir. LPG tankları üretilirken ECER 67 standartlarında üretilmesi gerekir. LPG tanklarının kullanımı 10 yılı geçemez. 10 yılı geçen LPG tankları büyük risk oluşturur. 10 yılı dolan LPG tanklarının imha edilmesi gerekir. Araç sahiplerinin LPG tank sürelerini belirli sürelerle takip etmesi öneriliyor. Süresi geçen tankların tespit edilmesi durumunda ceza işlemi uygulanıyor.

LPG ve benzin tankları arasında büyük bir fark bulunur. Benzin depoları plastikten üretilir. Fakat LPG tankları kalın çelik saclardan üretilir. Yapılacak olan bir kaza sonucunda, benzin tankları büyük zarar görebilir. Bu yüzden LPG tankı, benzin tankına göre daha sağlamdır. LPG tankları kaza durumunda risk oluşturmaz. Tanklar üretilirken 3-4 mm kalınlığında çelik saclar kullanılıyor. Bu sacların delinmesi mümkün değildir.

 

 

Lpg Tank Çeşitleri

Kullanılan birçok LPG Tank çeşidi bulunuyor. Bu tank çeşitleri şu şekildedir;

  • Depolama Tankı: Çelikten yapılmıştır ve atmosfere kapalıdır.
  • Küçük Basınçlı Tank: Toplam kapasitesi 15m3’den küçüktür ve atmosfere kapalıdır.
  • Büyük Tank: Toplam kapasitesi 15 ile 100 m3 arasındadır ve çelikten yapılmıştır.
  • Yerüstü Tank: Üzeri toprakla kapanmış örtü malzemesi kullanılarak yapılmıştır.
  • Yer altı Tank: Gövde üstünün toprak altında kalan tank türleridir.
  • Örtülü Tank: Her tarafında en az 30cm toprak ve kum olmayan malzemeyle kaplı tank türüdür.

Lpg tankının imalat tarihini not almak gerekir. LPG tankları 10 yıldan fazla kullanılması sakıncalı ve yasaktır. İmalat tarihinden itibaren 10 yıl kullanma süresi bulunur. İmalat tarihini kontrol etmek LPG sistemlerinde çok önemlidir.  LPG tankın kullanım süresi en iyi şekilde takip edilmelidir. Kullanma süresinin dolmaması çok önemli bir konudur. LPG tanklarının ömrünün 10 yıl geçmemesi en çok dikkat edilmesi gereken konular arasındadır. 10 yılı geçen LPG tanklarının kullanım süresi bitmiştir.

 

 

Lpg Tanklarının İmal Tarihi

Lpg tanklarının imal süresinin takibi çok önemlidir. İmal tarihi tankın hangi yılda yapıldığını gösterir ve bu sayede 10 yıl kullanım zamanı kontrol edilebilir. Kaç yıl olduğu imal süresi üzerinden takip edilebilir. Lpg araç sahipleri araçlarındaki lpg tankının kullanım süresini sürekli olarak kontrol etmelidir ve kullanım süresini geçirmemelidir.

LPG tanklarının kontrolü araç muayene istasyonlarında detaylı olarak yapılıyor. LPG tankının süresi dolması polis tarafından tespit edildiğinde büyük cezalar yazılabilir. İnsan sağlığını ve güvenliğini etkileyen bir durum olduğundan, hassas olunan bir konudur. Kendi aracınızın LPG tankını belirli zaman aralıklarında kontrol etmelisiniz.

LPG otogaz sistemlerinin yapılması halinde gerekli tüm detaylar titizlikle takip edilmelidir. İhtiyaç duyduğunuz tüm bilgilere BRC yetkili servislerinden ulaşabilirsiniz. Müşterilerine her zaman en iyi hizmeti vererek, onlara lpg konusunda gerekli tüm bilgileri paylaşıyor.

 

 

Süresi Dolan LPG Tankları

10 yılı geçen LPG tanklarının ömrü dolmuş demektir. Yeni bir LPG tankı takılarak aracınızın LPG tankını değiştirmeniz gerekir. BRC bu konuda en iyi hizmetleri veren ve kaliteli tanklar üreten bir firmadır. Tüm dünyaya Otogaz sistemleri hizmeti vererek, herkesin kolayca LPG sistemini kullanmasını sağlıyor. Tankınızın süresi dolduysa BRC yetkili servislerine giderek yeni tank takılmasını talep edebilirsiniz.

BRC’nin müşterilere sunduğu ürünler en iyi şekilde üretilen ürünlerdir. Tüm standartlara uygun olarak hazırlanan ürünlerle, araçların daha iyi bir performans vermesini sağlıyor. LPG tankı ve diğer ürünler için BRC yetkili servislerine gidebilir ve daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz. LPG konusunda en iyi ürünleri kullanarak, araçların en iyi ve en sağlıklı şekilde LPG kullanmasını sağlıyor. Siz de BRC yetkili servislerine başvurarak, LPG hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

 

LPG Tankı Araca Nasıl Montaj Edilir?

LPG deposu araçların genellikle bagaj bölümüne konulur. Tank montajında en çok dikkat edilmesi gereken konu, multivalfin tank üzerine montaj yapılmasıdır. Montaj yapılacak olan multivalfin göstergenin yatay olarak konumlandırılması gerekir. LPG tankları farklı boyutlarda ve farklı çaplarda özel olarak üretilebilir. Litre kapasitelerine göre tankların boyutu değişebilir. Tüm tankların montaj şekli tamamen aynıdır. Multivalfin görevleri şu şekildedir;

  • LPG tank üzerine montajı yapılır.
  • Tanka gaz dolumu gerçekleştirir.
  • LPG gazının tanktan çıkışını kontrol eder.
  • Aşırı gaz akışı olduğunda gazı keserek kontrol altına alır.
  • Motora giden boruların kesilmesi durumunda, gazı keser ve emniyete alınır.
  • Tank sıcaklığını ve basıncını sürekli kontrol eder, belirli bir üst değere ulaştığında gazın kontrollü olarak salınmasını sağlar.
Blog Archieve
Whatsapp