Blog
Blog

Simit Lpg Tankı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Simit Lpg Tankı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
HABERİ PAYLAŞ
Eklenme tarihi : 02 08 2021

LPG sistemlerinin en önemli parçası tanklardır. LPG tanklarının nasıl yapıldığı ve güvenli olup olmadığı merak edilen konular arasındadır. LPG ürünlerinin bir parçası olan LPG tanklarının nasıl montaj edildiği insanlar tarafından merak ediliyor. LPG tanklarının birçok çeşidi bulunuyor. LPG tank çeşitleri şu şekildedir;

  • Silindir
  • Toroidal (Simit Tank)

Bu tankların hepsi aynı şekilde montaj edilir. Özellikleri ve görünüş bakımıyla farklı olsa da montaj şekilleri her zaman aynıdır. Tanklar 3-4 mm kalın çelik saclarla üretilir. LPG tanklarının üretilmesinde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Özellikle ECER 67 standardında üretilmesi çok önemlidir. Bu standarda uymayan ürünlerin satışı yapılamaz ve montaj edilemez.

Tankların her zaman en iyi şekilde üretilmesi gerekir. İkinci sınıf ve bilinmeyen markaların ürettiği tanklar güvenlik açısında büyük sorunlar çıkarabilir. Tankların kullanım süresi yakından takip edilmelidir. Araç sahipleri LPG Sistemini kullanıyorsa, tanklarının kullanım süresine çok dikkat etmelidir. Tankların toplam kullanma süresi 10 yıldır. 10 yılı geçen LPG tankların kullanım süresi dolmuş demektir.

LPG tanklarının araçlara nasıl montaj edildiği merak edilen işlemler arasında yer alıyor. Bu işlemler büyük bir titizlikle yapılmalıdır. Montaj işlemlerinde öne çıkan durumlar;

  • Araçların bagaj bölümüne yerleştirilir.
  • En dikkat edilmesi gereken konu, multivafin tankın üzerinde yer almasıdır.
  • Tankların kaç litre olacağı seçilirken aracın bagaj hacmine uygun model seçilir
  • Tankların ölçüsü ne olursa olsun montaj şekli her zaman aynı şekilde yapılır.
  • Montaj yapacak olan firmanın yetkili firma olması gerekir.

 

 

LPG Tank Modelleri

LPG tank modelleri arasında birçok model bulunuyor. Bu modelleri şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Depolama Tankı
  • Küçük Basınçlı Tank
  • Büyük Tank
  • Yerüstü Tank
  • Yer Altı Tank
  • Örtülü Tank

Depolama Tankı: LPG’nin depolanması için kullanılan ve çelikten üretilmiş tank türüdür.

Küçük Basınçlı Tank: Toplam kapasitesi 15 m3’den küçüktür ve çelik malzemesinden yapılmıştır.

Büyük Tank: Toplam kapasitesi 15 ile 100 m3 arasında bulunan tanklardır.

Yerüstü Tank: Her kısmı yer seviyesinin üstünde bulunan ve üzerinde kum ve toprak gibi ürünlerle üzeri kaplanmış tanklardır.

Yer altı Tankı: Gövdesinin üst yüzeyi toprağın altında olan tank çeşitleridir.

Örtülü Tank: Etrafında en az 30 cm toprak ve yanıcı madde olmayan malzemelerle kaplı olan tank çeşididir.

 

 

LPG Tankları Nerelere Konumlandırılmalıdır?

LPG depolama tanklarının konumlandırılması her bölgeye yapılamaz. Uygun olan bölgelere konulması ve güvenliğin sağlanması çok önemli bir konudur. Tankların konumlandırılması için bazı önemli bilgiler şu şekildedir;

  • bir başka LPG depolama tankına yakın olmamalıdır.
  • Komşu ara sınırlarına, trafik yollarına ve demir yollarına minimum güvenlik mesafesine göre konumlandırılmalıdır.
  • Tankların birbirine olan uzaklığı konumlandırma açısından çok önemlidir.
  • LPG tanklarının bina içlerine, teraslara ve mahalle aralarına kısaca yerleşim olan bölgelere yakın konulmamalıdır.

 

 

LPG Tanklarının Önemi

LPG sisteminde en çok dikkat edilmesi gereken parça, tanklardır. LPG tanklarının satın alınacağı zaman mutlaka en iyi şekilde üretilmesine dikkat edilmesi gerekir. Tankların üretildiği tarih kontrol edilmelidir. 10 yılı geçen tanklar her zaman risklidir ve yasaktır. Bu yüzden tankların üretim tarihlerinin kontrolü güvenlik için çok önemlidir.

LPG tanklarının ebatları özel olarak isteğe göre üretilebiliyor. Tankların dolumları yapılırken dikkat edilmesi gerekiyor. Ne kadar geniş olursa olsun tankların tamamı doldurulmaması gerekir. Tankların içerisinde mutlaka genleşme payı bırakılmalıdır. Tank dolumu yapılırken dolum oranı %80’i geçmemelidir.

En çok yapılan hatalar arasında, aracı sağa sola sallamak bulunuyor. Daha fazla yakıt alabilmesi için aracın sağa sola sallanması büyük bir hatadır. Genleşme payını göz önüne tutarak yakıt dolum işlemleri gerçekleştirilmelidir. Doğru bilinen hatalar arasında araç sallamak bulunuyor. Bu konuda çok dikkatli davranmak gerekiyor.

 

 

LPG Tankları Ve Benzin Tankları Arasındaki Farklar

LPG Sistemleri son derece güvenilir sistemlerdir. Artık LPG araçları kapalı otoparklara da giriş yapabiliyor. Yangın yönetmeliğine uygun kapalı otoparklara LPG’ li araçlar giriş yapabilecek.

Benzin tanklarının plastik yapıldığını bilmeyen bazı araç sahipleri bulunuyor. Herhangi bir kaza anında büyük hasar alması kaçınılmazdır. Fakat LPG tankları kalın çelik saclardan üretilir. LPG ve benzin tanklarının kıyaslandığında LPG tankının daha sağlam olduğu görülmüştür. Bu yüzden LPG tankları özel olarak üretilerek tüm darbelere karşı mukavemetlidir.

Simit LPG tankları birçok araç modeline uyum sağlayan bir üründür. Bu ürün de diğer tanklar gibi son derece dayanıklı bir tank modelidir. Montajının iyi bir şekilde yapılmasıyla hiçbir sorun yaşanmayacaktır. Siz de LPG sistemine geçmek istiyorsanız, kolay bir şekilde BRC firmasına ulaşarak sistem hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. BRC markası LPG konusunda sizlere her konuda destek sağlayan bir firmadır. Sahip oldukları tecrübelerle, birçok araç markasına otogaz sistem hizmeti sağlıyor.

Blog Arşivi
Whatsapp