Blog
Blog

DÜNYADAN OTOGAZ HABERLERİ

DÜNYADAN OTOGAZ HABERLERİ
HABERİ PAYLAŞ
Eklenme tarihi : 27 12 2018

Ohio’da çevre dostu filo, Otogaz’a geçiş tanıtıldı

Toplu taşıma acentası Laketran, filosundaki otogazlı araçları tanıttıktan sonra filo, Clean Fuels Ohio’nun devlet çapındaki programı tarafından “Ohio Yeşil Filosu” olarak belirlendi. Bu program filoların verimliliğini ve çevresel performansını kabul ediyor ve Laketran’ın hava kalitesini artırarak Ohio’nun ithal petrole olan bağımlılığını azaltıyor. Laketran CEO’su Ben Capelle, “Ohio Green Fleets tarafından tanınmak bir onurdur” dedi. Filo, yakıtının %31’ini LPG’ye devredecek. Buna bağlı olarak, Laketran’ın amacı tüm filoyu beş ile yedi yıl içinde LPG’ye geçirmek.

İngiltere, 2032’ye alternatif yol yakıtları için gümrük vergisi oranını artırıyor

30 Ekim’de teslim edilen Birleşik Krallık Sonbahar Bütçesi, “hükümetin 2024 yılına kadar inceleme konusu olan İngiltere ulaştırma sektörünün karbonsuzlaşmasını desteklemek için 2032’ye kadar alternatif yakıt ile benzin ve dizel vergisi oranları arasındaki farkı koruyacağını” açıkladı. Alternatif yakıtlar için ödenen vergi önümüzdeki 14 yıl boyunca dizel yakıttan %50 daha düşük olacak. LPG endüstrisi için ticaret birliği olan UKLPG, “Sektöre göre, bu girişim piyasaya büyük bir destek sağlayacak, ağır vasıta (HGV) sektöründeki yüksek emisyonları ele almaya ve İngiltere’nin karbon emisyonunu azaltma hedeflerine katkıda bulunmaya yardımcı olacaktır.” dedi.

Hollanda endüstrisi otogaz dönüşünü desteklemek için güçlerini birleştirdi.

9 Ekim’de Lahey’deki Temyiz Mahkemesi, devletin iklim değişikliğiyle mücadele için yeterince çaba göstermediğine karar verdi ve hükümete, 2020 yılı sonuna kadar CO2 emisyonlarının %25 oranında düşmesini sağlayacak önlemler alması talimatını verdi. Bu bağlamda, Hollandalı “Platform Autogas” koalisyonu, LPG’nin enerji geçişinde oynayabileceği role daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Hükümetin otogaz gibi yıllardır mevcut olan alternatifleri düşünmesi gerektiğini söyleyen koalisyon, kısa vadede emisyonlarda önemli bir azalma sağlayabileceğini, özellikle de elektrikte ısrar etmek yerine mevcut benzinli araçları otogaza dönüştürmeye vurgu yaptı.

Pennsylvania alternatif yakıt araçlarına geçişi destekliyor.

Pennsylvania Çevre Koruma Dairesi (DEP), hava kalitesinin ve halk sağlığının iyileştirilmesine yardımcı olacak 16 temiz enerji aracı projesi için belediyelere ve işletmelere toplam 2.6 milyon $’lık hibe verdi. DEP Genel Sekreteri Patrick McDonnell, “Şirketler ve belediyeler uzun vadede daha düşük maliyetli alternatif yakıtlara geçerek tasarruf yapmak istedikleri için, bu proje Pennsylvania’daki topluluklarımıza ve çevremize fayda sağlayacak.” dedi. Proje, otogaz dahil daha temiz enerji araçlarına sahip 18 projenin yanı sıra yakıt istasyonlarının kurulumunu da destekliyor.

İspanya belediyesi, daha az kirleten araçlara% 75 vergi indirimi sunuyor.

Castellón Belediye Meclisi, 2019 tarihli Motorlu Taşıtlar Vergisi Mali Düzenleme Yönetmeliği’nin değiştirilmesini onayladı ve vergi oranının %75’inin DGT tarafından belirlenen ZERO ve ECO emisyon etiketleriyle etiketlenen araçlara uygulanmasına izin verdi. ZERO kategorisinde, en az 40 kilometre veya yakıt hücresi akülü elektrikli araçlar (BEV), menzil genişletici elektrikli araçlar (REEV), takılabilir hibrit elektrikli araçlar (PHEV); ECO etiketi, maksimum 40 km menzili ve tak-çıkar olmayan hibrit araçlara (HEV) sahip olan otogaz ve doğal gaz araçlarının yanı sıra PHEV’leri içeriyor.

Blog Arşivi
Whatsapp