Blog
Blog

BRC Türkiye Güvencesiyle Otogaz Sistemleri

BRC Türkiye Güvencesiyle Otogaz Sistemleri
HABERİ PAYLAŞ
Eklenme tarihi : 04 03 2024

Otogaz yani LPG (Sıvılaştırılmış Petrol Gazı), hem ekonomik hem de çevre dostu bir yakıt alternatifi olarak otomotiv sektöründe giderek daha fazla önem kazanmaktadır. Otogaz propan ve bütan karışımından oluşur. Genellikle araçlarda ekonomik olması nedeniyle kullanılır ancak sanayi ve konut sektöründe ısıtma amaçlı da kullanılabilir.

Otogaz Sistemleri Nasıl Çalışır?

Otogaz sistemleri araçlara özel olarak tasarlanmış ve çeşitli güvenlik önlemlerine sahip otomobilleri LPG ile çalışır hale getiren teknolojik cihazlardır. Bu sistemler LPG tankında basınç altında sıvı olarak bulunan LPG’ nin motor suyu sıcaklığından faydalanarak buhar fazına dönüştürülmesi ve silindirlerin içerisine enjekte edilmesiyle çalışır.

Otogazın Avantajları

Otogaz, benzin ve dizel gibi geleneksel yakıtlara göre daha ucuzdur. Bu uzun vadede önemli maliyet tasarrufları sağlar. Benzin’ e göre gideceğiniz yolu ortalama % 40 daha az maliyetle gitmenizi sağlar.

Düşük Emisyonlar

Otogaz kullanımı sırasında daha az karbon atığı üretilir. Bu da diğer fosil yakıtlara göre daha çevreci olmasını sağlar.  

Motor Ömrünün Uzaması

Otogazın yanması sonucu daha az karbon atığı meydana geldiği için motor yağının ömrü uzar. Bu da motorun daha sağlıklı olmasını sağlar.

Geniş Erişim ve Kolaylık

Otogaz istasyonları, birçok ülkede yaygın olarak bulunur ve LPG ile çalışan araçlar yakıt istasyonlarından kolayca yakıt alabilir.

Otogaz Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Otogaz dönüşümü yapılırken kaliteli bir dönüşüm kiti seçmek ve işini bilen TSE HYB 12664-1 sertifikalı bir serviste montaj yaptırmak önemlidir. Ayrıca düzenli bakım ve kontroller sistemin güvenli ve verimli çalışmasını sağlar.

Otogaz araç sahipleri için hem ekonomik hem de çevresel açıdan akıllıca bir yakıt seçeneğidir. Otogaz sistemlerinin doğru şekilde monte edilmesi ve bakımı, bu sistemlerin güvenli ve etkili bir şekilde kullanılmasını sağlar. Otogazın sunduğu avantajlar gelecekte daha yaygın bir yakıt alternatifi olmasını mümkün kılmaktadır.

Sıralı Sistem Otogaz ile Verimlilik

Sıralı sistem otogaz kitleri en modern LPG dönüşüm teknolojisidir. Bu sistemde tıpkı benzin enjektörleri gibi her bir silindir için LPG Enjektörleri bulunur. Sıralı sistem sayesinde aracın tıpkı benzindeki gibi çalışması sağlanır. Bu teknoloji özellikle yeni nesil çok nokta enjeksiyonlu motorlar için idealdir.

Sıralı sistem otogaz, motorun her silindirine yakıtı ayrı ayrı ve zamanlamalı olarak gönderen gelişmiş bir LPG dönüşüm teknolojisidir. Bu sistem motorun benzin ile çalışmasını taklit eder böylece aynı performansı alabilmenizi sağlar.

Yakıt Maliyetini Düşürür

Yakıt tüketimini ve emisyonları azaltırken aynı zamanda motor performansının da benzin ile aynı olmasını sağlar. Sıralı sistem otogaz, benzinli araçlara kolaylıkla uygulanabilir ve motora zarar vermez.

Gelişmiş kontrol üniteleri (ECU) sayesinde, motorun ihtiyaçlarına göre hassas yakıt ayarlamaları yapılabilir. Bu sistem modern araçlar için ideal bir LPG dönüşüm çözümüdür.

Otogaz Fiyatları

Otogaz fiyatları bir piyasa koşullarına bağlı olarak belirlenir ve zaman içinde değişiklik gösterebilir. Bu faktörler arasında ham petrol fiyatları, döviz kurları, rafineri maliyetleri, dağıtım şirketi marjları, ürün servis ücretleri ve vergiler yer alır.

Otogaz ham petrolden üretilen bir türev olduğu için ham petrol fiyatlarındaki değişiklikler doğrudan LPG fiyatlarını etkiler. Ayrıca otogaz ithal bir ürün olduğundan döviz kurlarındaki dalgalanmalar da fiyatları etkileyebilir.

Otogaz fiyatları belirlenmesinde, rafineri maliyetleri de önemli bir rol oynar. Rafinerilerde işlenerek elde edilen LPG'nin maliyeti, rafineri işlem maliyetlerine ve ham petrol fiyatlarına bağlıdır. Dağıtım şirketi marjları ve ürün servis ücretleri de, LPG'nin son tüketiciye ulaştırılması sırasında oluşan maliyetleri yansıtır ve bu da fiyatları etkiler.

KDV gibi vergiler de otogazın satış fiyatına eklenen önemli bir maliyet unsuru olarak dikkate alınır. Tüm bu faktörler Türkiye'de ve dünya genelinde LPG fiyatlarının belirlenmesinde etkili olur. Bu nedenle otogaz fiyatları hem global hem de yerel ekonomik koşullara ve politikalara duyarlı olarak değişkenlik gösterir.

Otogaz, genellikle benzin ve motorin gibi diğer akaryakıt türlerine göre daha ekonomik bir alternatif olarak kabul edilir. Otogazın çevresel etkileri ve yakıt maliyetlerinde tasarruf yapılmasıyla birleştiğinde bu yakıt türünü özellikle uzun mesafe sürücüleri ve yoğun araç kullanıcıları için cazip hale getirir.

Otogazın düşük emisyon değerleri çevre dostu bir yakıt seçeneği olarak tercih edilmesini sağlar. Bu da hem araç sahibi kullanıcılar hem de toplum için olumlu çevresel etkiler yaratır.

BRC Türkiye’yi Tercih Etmenin Avantajları

BRC Türkiye otogaz dönüşümünde tercih edilmesi gereken ilk markadır ve bu tercihin birçok nedeni bulunmaktadır. İlk olarak BRC'nin otogaz dönüşüm sistemleri, güvenlik konusunda yüksek standartlara sahiptir. Avrupa ekonomi komisyonu ECE R-67 standardında ürün üretilir.

Uygun olan araçlarda montaj esnasında aracın orijinal kabloları kesilmez ve gaz girişleri için emme manifoldu delinmez bu da potansiyel riskleri azaltır. BRC'nin patenti altında olan "Gaz Piposu" uygulaması sayesinde silindirlere çapak gitme riski ortadan kalkar, montaj süresi kısalır ve ekstra konfor sağlanır. Ancak bu pipo her araca uygulanamamaktadır.  

BRC'nin otogaz dönüşüm kitleri, Avrupa Birliği ekonomi komisyonu ECE R 67-01 normlarına göre, yangın dahil tüm güvenlik testlerinden geçmiştir ve ECE R 115 regülasyonuna da uygundur​.

BRC Teknolojik Olarak En İyisi

Teknoloji açısından da BRC öne çıkar. BRC'nin kullandığı kalibrasyon aracı olan "BRC CALIBRATION TOOL" sayesinde, insan faktörü ortadan kaldırılır ve aracın benzin ECU'su ile teknolojik olarak uyumlu en gelişmiş kalibrasyon programı sunulur. Bu benzinle aynı sürüş konforunu ve zamanla bozulmayan kalibrasyon ayarları ile istikrarlı yakıt tasarrufunu garanti eder.

Ek olarak BRC Türkiye, sıfır kilometre garantili LPG’li araçların pazara sunulmasında öncü rol oynamış ve birçok otomobil firması ile işbirliği yapmıştır. Bu işbirlikleri LPG dönüşümüne karşı tedirginlik duyan kişilere güven vermiş ve otogaz sektörünün gelişmesine katkıda bulunmuştur. Ayrıca BRC'nin yaygın servis ağı ve teknik destek hizmetleri de tercih sebebidir​.

Çevre Dostu

Otogazın genel olarak avantajlarına bakıldığında ekonomik ve çevreci tarafı öne çıkar. LPG, dizel motorlara kıyasla çevreye daha az zararlı gaz salınımı yapmaktadır. Kapalı depolama sistemi sayesinde, herhangi bir akıtma ya da buharlaşma durumu oluşmaz ve araçlar daha az egzoz gazı emisyonu sağlar​.

BRC Türkiye ile LPG dönüşümü, hem araç performansını hem de çevresel etkileri göz önünde bulundurarak otomobil sahipleri için akıllıca bir seçimdir. Güvenilirlik, teknolojik uyum ve yaygın servis ağı gibi özellikleriyle BRC, otogaz dönüşümü için önde gelen bir markadır.

BRC Türkiye'nin otogaz dönüşüm sistemlerinin tercih edilmesinin nedenleri arasında, ürün kalitesi, teknolojik üstünlük ve 300’ e yakın bayi ağı önemli bir yer tutar. BRC' nin Otogaz dönüşüm sistemleri, rakiplerine göre ürün kalitesi ile öne çıkar. Unutulmamalıdır ki kaliteyi zaman belirler.

Bu sistemler yakıt maliyetlerinden tasarruf ederken, benzin ile aynı performansı almanızı sağlar. BRC'nin sunduğu sıralı sistemler, günümüzde en yaygın kullanılan otogaz sistemlerinden biridir ve birçok araç modeli ile yüksek uyumluluk gösterir​.

Blog Arşivi
Whatsapp