Blog
Blog

Türkiye’ye de Dizel Araçlarla İlgili Düzenleme Gelecek mi?

Türkiye’ye de Dizel Araçlarla İlgili Düzenleme Gelecek mi?
HABERİ PAYLAŞ
Eklenme tarihi : 24 06 2019

Türkiye’ye de Dizel Araçlarla İlgili Düzenleme Gelecek mi?

Ülkemizde 23 milyona yakın motorlu araç trafikte seyrediyor. Üstelik bu sayı her geçen gün biraz daha artmakta. Ekonomik sıkıntıların söz konusu olduğu ülkemizde benzine gelen sürekli zamlar insanları farklı yakıt alternatiflerine yönlendirdi. Bunlardan bir tanesi de dizel ve LPG yakıtı. Özellikle LPG’li araçların çevre dostu olduğu, ünlü otomobil firmaları tarafından da açıklığa kavuştu. Çevre kirliliğinin ayyuka çıktığı çağımızda aslında motorlu araçların yakıt tercihi hayati önem taşıyor. Tabi bu anlamda dizel araçlara ilişkin bazı çalışmalar da hız kazanmış durumda.

Türkiye’de de dizel araçlarla ilgili düzenleme gelecek mi? sorusu araç sahiplerini ve araç alacak kişileri ilgilendiriyor. Çünkü dizel otomobiller dünyanın farklı ülkelerinde yasaklanmaya başladı bile. Nedeni ise başta KOAH olmak üzere pek çok solunum yolu hastalığına neden olması ve çevreye büyük ölçüde zarar vermesi. Üstelik araç sayısı arttıkça dizel otomobillerin çevreye ve insana verdiği zarar da giderek artmaya başlamıştır.

Dünya Devi Markalar Dizel Araç Üretimini Durduruyor

Aslında Türkiye’de de dizel araçlarla ilgili düzenleme gelecek mi? şeklinde bir sorunun gündeme gelmesindeki temel neden dünya devi otomobil markalarının bu araçlar için almış olduğu karar. Porsche, Toyoto, Nissan, BMW, Alfa Romeo, Honda, Maserati, Suziki, Fiat, Jeep, Mitsubishi ve Volvo gibi önemli markalar bu kararlarına dair adımlar atmaya dahi başladı. Üstelik BRC Türkiye CEO’su da konuya dair çarpıcı bir açıklama yapmış ve bu araçların                Türkiye’de de kısa süre sonra yasaklanacağı bilgisini vermiştir.

Türkiye’de de dizel araçlarla ilgili düzenleme gelecek mi? sorusuna evet demek mümkün olsa da net bir tarih iletmek mümkün değil. Dizel otomobillerin üretimi keskin bir şekilde değil, aşama aşama olarak kaldırılacak. Dizel motorlar yerine 3 silindirli motorların kullanımı pek çok ülkede başladı bile. Özellikle de Ford ve Honda gibi markaların bu konuda ilerici adımları söz konusu. LPG’li seçeneklerin hem doğa dostu olduğu, hem de bütçeye destek olduğu bilinmekte. Üstelik bunun yanı sıra elektrikli otomobillerin üretimine de aynı hedef doğrultusunda hız verilmiş durumda.

Blog Arşivi
Whatsapp