Blog
Blog

LPG Tasarruf Hesaplama Programı

LPG Tasarruf Hesaplama Programı
HABERİ PAYLAŞ
Eklenme tarihi : 29 05 2019

LPG Tasarruf Hesaplama Programı Sürekli yükselen benzin fiyatları nedeniyle, benzinli araç sahipleri yakıt masraflarını azaltmak için ilk tercih olarak araçlarını LPG ye dönüştürüyorlar. LPG kullanımı iki sebeple öneriliyor,  egzoz emisyonlarının daha düşük olması sayesinde çevreye daha az zarar vermesi ve litre bazında benzine göre daha düşük fiyatla satışa sunulmasıdır.

LPG, sıvılaştırılmış petrol gazı anlamına gelmektedir. Araç yakıt olarak LPG’yi benzine göre, yaklaşık %20 si kadar fazla tüketmektedir, fakat LPG’nin litre fiyatı diğer yakıtlara göre daha ucuz olduğu için para tasarrufu sağlamaktadır.

Araçta yakıt tasarrufu yapılmak isteniyorsa, sürüş tarzını daha sakin bir sürüş tarzı ile değiştirmek ve aracın periyodik bakımlarının düzenli yapılması yeterli olmaktadır. Bu kadar basit şekilde yakıt ekonomisinde yüzde 10-15 kar elde edebilirsiniz. Sürüş tarzınızı değiştirmek ekonomik sürüş için yapabileceğiniz en basit yöntemdir.

LPG Tasarruf Hesaplama Programı

  • Aracı uygun devirde kullanmak
  • Ani hızlanmadan ve frenlemeden kaçınılmalı.
  • Araç hareket halindeyken mümkün olduğunca az frene basılmalıdır.
  • 30 Saniyeden fazla duraklamalarda araç stop edilebilir.
  • Tasarruf hesaplamak için birçok telefon uyumlu uygulamaları vardır

LPG Tasarruf Hesaplama Programı Yakıt alımları güvenilir ve merkezi istasyonlardan yapılmalıdır. Düşük devirde kullanılan araç, motoru zorlamadığı için hem yakıttan tasarruf edilir hem de motorun kullanım ömrünü uzatır. Yakıt deposunun, havanın serin olduğu zamanlarda doldurulması ve deponun tamamen doldurulmaması da yakıt tasarrufu yapmak için öneriliyor. Performans, tasarruf için ise ilk olarak aracın periyodik bakımlarının düzenli olarak yapılması gerekir.

Benzin yapısı gereği, LPG'ye nazaran litre bazında %20 daha az yakıt tüketiyor, ancak LPG de benzine göre %50 daha düşük fiyata satın alındığı için daha tasarruflu deniliyor. Yapılan araştırmalara göre benzinli araçlar 100 kilometrede yaklaşık 10 litre yakıt tüketirken; LPG'li araçlarda, 12 litre olarak hesaplanıyor. Yakıttan tasarruf etmek için kullanılan parametrelerde, aracın yaşı, bakımı, silindir gücü, kullanım yeri ve birçok diğer etkenin göz önünde bulundurulması gerekir.

 

Blog Arşivi
Whatsapp