Blog
Blog

LPG Dispenser Hakkında Öne Çıkanlar

LPG Dispenser Hakkında Öne Çıkanlar
HABERİ PAYLAŞ
Eklenme tarihi : 13 09 2023

LPG dispenser, Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) dağıtımı için kullanılan bir makinedir. LPG dispenser, LPG dolum miktarını ölçmek ve hesaplamak için elektronik ve mekanik ünitelerle donatılmıştır. Sıvılaştırılmış petrol gazı LPG yeni bir enerji türüdür. Çeşitli alanlarda kullanılan benzin ve dizel yakıtın yerini alabilir. Bu rağmen kullanım oranı günden güne artmaktadır.

Uygun fiyatlı çözüm

LPG'nin diğerlerine göre daha uygun fiyatı olması, çoğu endüstri için üretim maliyetinden tasarruf sağlar. Ayrıca doğalgaz ve petrol gazından daha ucuz olması onu endüstriyel uygulamalarda en çok kullanılan yakıt haline getirmektedir. Bu nedenle endüstriler enerji tasarrufu yaptıkları için karlarını maksimize edebilirler. Bunun yanı sıra kolay taşınabilir olması ve kullanılan tesislerde dökülme olmadığı için yakıt israfı da söz konusu değildir.

LPG'yi kullanmak ve yönetmek kolaydır çünkü duman ve yanmamış karbon parçacıkları gibi zararlı emisyonlar oluşmaz. Bu, LPG'yi temiz yanan bir yakıt yapar. Sonuç olarak, yanma sistemleri için bakım gereksinimlerini azalttı, ürünlerin kalitesini ve endüstriyel verimliliği artırdı. Ayrıca sıcaklık kontrolü olduğu için sıcaklık homojenliğini korumak çok kolaydır.

Çevre dostu

Çevre dostu bir yakıt ihtiyacı, LPG'yi en iyi seçenek haline getiriyor. Sürdürülebilir bir geleceğe sahip olmak istiyorsak çevrenin korunması bir zorunluluktur. LPG'de en az miktarda nitrojen, kükürt ve diğer partikül madde bulunması sera gazı emisyonlarını azaltır. Bu, küresel ısınmaya yol açabilecek ozon tabakası hasarını azaltır. Buna ek olarak, LPG kullanımı yakacak odun için ormansızlaşmayı önleyerek çevresel güzelliği arttırır. Bugün hala ormanlardaki ağaçlar birçok amaç için hızla kesilmektedir.

Dünyada enerji tüketimi her geçen yıl artarken, enerji krizi her geçen gün derinleşiyor. Ulaşımın geleneksel enerjisi olan benzin ve motorin fiyatlarının sürekli artması, ulaşım sahiplerinin ekonomik baskısını daha da ciddileştiriyor. Buna ek olarak, son yıllarda dünyanın dört bir yanındaki ülkeler çevre korumaya giderek daha fazla önem veriyor, şehirlerdeki hava kirliliği sorununa dikkat çekiliyor. Neredeyse tüm ülkeler araç egzoz emisyonları için katı standartlar belirledi.

Çin, benzin ve dizelin üzerindeki baskıyı hafifletmek için araç sahiplerinin ekonomik yükünü azaltmak ve kirli şehir havasını temiz hale getirmek için uzun yıllardır otomobil motorları için yakıt olan LPG kullanımını teşvik ediyor ve aynı zamanda çeşitli yerlerde LPG dispenser yerleştirilmiş istasyonlar kurulmuştur. LPG dolum makinesi, dolum istasyonundaki en önemli ekipmanlardan biridir. LPG gaz besleyici iki tipe ayrılabilir, silindir dolum dispenser – araba dolumu için dispenser olmak üzere farklı özellikleri vardır.

 

Silindir dispenser

  • Kullanımı kolay, hızlı dolum
  • Dijital tüp ekran
  • Darbeye karşı dayanıklı
  • Denge kalibrasyonu kolay
  • Doldurma ve otomatik doldurma ayarlanabilir

Araba için dispenser

  • LPG dispenser, LPG sıvı boru hattı, gaz boru hattı, vana, akış ölçer, sıcaklık sensörü ve elektronik kontrol cihazının yanı sıra gaz sıvı ayrıcı gibi ayrıntılar içerir

Dispenserlerin çalışma prensibi

Depolama tankındaki LPG pompa ile dispensere aktarılır ve separatör gazı sıvıdan izole eder. Daha sonra gaz depolama tankına geri döner, sıvı ölçmek için debimetreye gönderilir, ardından sıvı dolum tabancasına gönderilir. Akabinde arabayı doldurma işlemine geçer. LPG dispenser geniş özellikleri sahiptir.

Temel fonksiyonlar ve özellikler

  • Bilgisayar kontrolü, elektronik kontrol cihazı gaz miktarını otomatik olarak görüntüleyebilir.
  • Gaz dolduğunda otomatik doldurma fonksiyonu
  • Zamanla havalandırma olmadan da otomatik olarak durabilir, akış hızı korumasının boyutunu ayarlayabilir
  • Elektrik kesintisinden sonra verilerin uzun süre depolanması ve elektrik geldiğinde tekrar işlevsel hale gelmesi
  • Son işlemlerin verisine kolay ulaşım örneğin yapılan son 50 işlem
  • Aktif gazın değerini hesaplayabilir
  • Otomatik arıza algılama fonksiyonu ile arıza kodunu otomatik olarak görüntüleyebilir
  • Farklı arayüz tipleri ile gazlı araçlara gaz ilavesi yapabilme
  • Güvenli bir işlem süresi gazın araca dolumu yapılırken sızmaması için koruma fonksiyonunun olması
  • Gazın güvenliği için sınırlı akım korumu fonksiyonu
  • Tüm makinenin hata ayıklamasını kolaylaştırmak için gerekli fonksiyonun yer alması
  • Zengin program işlevlerinin yer alması

 

 

Araç yakıtı olarak LPG neden avantajlıdır?

İçten yanmalı motorlarda sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) kullanıldığında Oto LPG olarak adlandırılır. Propan ve bütan karışımı olan LPG, ham petrolden veya doğal gazdan elde edilebilir. LPG, dünya çapında en çok kullanılan üçüncü otomotiv yakıtıdır ve 27 milyon araca güç sağlar. Sıvılaştırılmış petrol gazı, benzinden daha temiz yandığı ve karbondioksit gibi bazı zararlı emisyonları daha düşük miktarlarda üretebildiği için içten yanmalı motorlara güç sağlamak ve alternatif bir yakıt olarak kullanılabilir. LPG'yi alternatif yakıt olarak kullanmanın en büyük faydalarından biri, genellikle benzinden daha ucuz olmasıdır. Ek olarak, tankların dikkatli tasarımı ve güvenlik özellikleri, sadece bir kapatma vanasına sahip oldukları için, onları benzinden biraz daha güvenli hale getirir. Bu, araç yakıtı olarak kullanıldığında LPG yangın riskini en aza indirir.

Sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG), temel bir endüstriyel yakıttır ve tüm endüstriyel alanlarda birçok uygulamaya sahiptir. Ayrıca daha az bakım gerektirmesi, düşük karbon ayak izini, rahatlığı ve fiyatı nedeniyle doğal gaza göre daha fazla tercih edilmektedir. Teknolojik atılımlara duyulan ihtiyaç ve sürdürülebilir bir çevre, LPG'yi en iyi yakıt haline getirdi. Ayrıca içerdiği propan bileşenleri, petrol gazı ve doğal gaza göre daha avantajlı olmasını sağlar. LPG'nin pek çok faydası arasında taşınması kolay olduğu için diğer enerji kaynaklarına göre tercih edilmektedir.

Motor için iyidir

LPG aracınızın motoru için de iyidir. Az kalıntı bırakan daha temiz yanan bir yakıt olan LPG, motora zarar vermez. Bunun yerine motor bileşenlerinin daha uzun süre dayanmasını sağlar. Yüksek oktanlı bir yakıt olduğundan, daha hızlı tutuşur, bu da ön ateşleme veya vuruntu olmaması anlamına gelir. Bir LPG otomobil motoru, motor tamamen soğuk motor olsa bile daha hızlı ısınır. Bu, motor için oldukça faydalıdır, çünkü daha iyi ve daha hızlı yanma, vuruntu hasarı olmaması anlamına gelir. Bu aynı zamanda düşük gürültülü bir sürüş deneyimi sağlar. Otomatik LPG ile çalışan motorların, benzinle çalışan bir motorun ömrünün iki katına kadar çıkabileceği tahmin edilmektedir.

Bakım maliyetlerini düşürür

Yukarıdaki avantajın doğal bir sonucudur. LPG motora ve bileşenlerine çok az zarar verdiği için bakım ve servis maliyetleriniz düşük kalır. LPG, motor üzerinde karbon veya asit tortuları bırakmaz ve motor parçalarında korozyon veya hasar minimum düzeydedir. Böylece bujileriniz, valfleriniz ve pistonlarınız daha uzun süre daha temiz ve pürüzsüz hale gelir. LPG konusunda birçok araştırma hala sürmektedir. Genel hatlarıyla LPG ile ilgili öne çıkanları sizin için derledik. Bununla birlikte yukarıda bahsettiğimiz gibi LPG dispenserleri artık istasyonda yer almaya başlıyor ve sayıları her geçen gün artıyor.

Blog Arşivi
Whatsapp