Blog
Blog

Güvenli İstasyon Ekipmanları ile Sorunsuz İşleyiş

Güvenli İstasyon Ekipmanları ile Sorunsuz İşleyiş
HABERİ PAYLAŞ
Eklenme tarihi : 15 11 2022


İstasyon ekipmanlarının planlamasının eksiksiz yapılması ve sonrasında uygulamaların kullanıma uygun şekilde tamamlanması son derece önemlidir. Günümüzde teknolojinin bize sunduğu imkanlar, ekipmanları son teknoloji ile hazırlamamızda yardımcı oluyor. Tüm ayrıntıların titizlikle düşünüldüğü ve verilerin oluşturulduğu bir sistemde güvenli bir şekilde işleyiş sürdürülebiliyor. Her ekipmanın farklı özellikleri bulunur. Bu ekipmanların özellikleri tamamen kullanıcının kolaylıkla kullanım sağlayabileceğini şekilde dizayn edilmiştir.

Günümüzde artan akaryakıt fiyatları araç kullanıcılarını alternatif yakıtlara yönlendirmektedir. Başta ülkemiz olmak üzere birçok ülke her geçen gün daha fazla LPG alternatifine yönelmektedir. Bu sebepledir ki artık LPG satışı yapmayan benzin istasyona rastlamak son derece zordur. Sektörün her geçen gün daha çok büyümesinde ise sadece akaryakıt fiyatları değil aynı zamanda LPG ekipmanlarının da geliştirilmesinin önemi vardır. İstasyon ekipmanlarını kullanan işletmelerin sayısı her geçen gün artıyor. İyi bir planlama ve satın alma sürecinden sonra her şeyin uygun şekilde teslim edildiği bir hizmet sorunsuz ve hazır bir şekilde ilerlemenize yardımcı olacaktır.


LPG Depolama Tankı Hakkında


İstasyon ekipmanları denildiğinde akla ilk gelen ekipmanların başında LPG depolama tankları bulunmaktadır. LPG depolama tanklarının seçimi yapılırken özellikle ihtiyaçlara uygun olmasına ve yasalar ile belirlenmiş olan güvenlik kurallarına da uygun olması gerekmektedir.

LPG depolama tankları temel olarak Yerüstü tank, örtülü tank, yeraltı tank, küçük ve büyük tank olmak üzere beşe ayrılmaktadır. İstasyonun alanına göre çeşitlerden en uygun olanı seçerek kanunda belirtilen koşullara göre yerleştirilmeleri gerekmektedir. Bu konuda zaten üretici firma tüm gereksinimleri ve gerekenleri net bir biçimde ifade eder ve sorunsuz bir şekilde süreç tamamlanır.
Gerekli Tüm Özelliklere Göre Hazırlandı: Taşınabilir LPG İstasyonu

Taşınabilir LPG istasyonları mobil olmalarına rağmen istasyon ekipmanları içerisinde yer almaktadır. Taşınabilir LPG istasyonları tasarlanırken ve üretilirken sadece ülkemizde geçerli olan güvenlik sertifikalarına göre değil aynı zamanda Avrupa’da da geçerli olan güvenlik koşullarına göre üretilmektedir. Bu sayede dünyanın birçok ülkesinde kullanılmaktadır.

Kullanıma hazır olan taşınabilir LPG istasyonları aynı zamanda geniş bir sıcaklık aralığına da uygun olarak tasarlanmıştır. Bu sayede çok daha geniş coğrafyalarda kullanılabilir. Planlama sürecinde tüm detaylar göz önünde bulundurularak en uygun şekilde süreç başlatılır ve tamamlanır.

LPG Pompası Kullanımında Detaylar Önemli

İstasyon ekipmanları arasında en fazla aşina olunan ekipman LPG pompaları olmaktadır. LPG pompası aynı zamanda istasyonların en fazla kullanılan ve en fazla teknolojik yeniliğe sahip olan ekipmanları arasında da yer almaktadır. Bu teknolojik gelişmeler arasında güvenliğin artmasına, istasyonda kullanılan diğer ekipmanlar ile otomatik bağlantı kurulmasına ve geliştirilebilir olmasına kadar birçok farklı alan bulunmaktadır.

Farklı gereksinimlere bağlı olarak farklı özellikler taşıyabilen LPG pompaları aynı zamanda en çok kullanılan istasyon ekipmanları içerisinde yer almasından dolayı en fazla bakım ve onarıma ihtiyaç duyan ekipmanlardan birisidir. Bu sebeple de LPG pompası tercihi yapılırken bakım ve onarım maliyetlerinin de göz önüne alınması ve bu maliyetlerin en optimal düzeyde tutularak ihtiyacın karşılanması önemlidir. Bu maliyetlerin azaltılabilmesi için tercih edilebilecek LPG pompa seçeneklerinde birden fazla tabancaya sahip olma, geliştirilebilir özelliklerinin bulunması ve kalitesi gibi özellikler göz önüne alınabilir.


LPG Mastermetre Sorunsuz Yönetim

LPG satışı yapan istasyonlar için en önemli istasyon ekipmanları içerisinde LPG Mastermetre de yer almaktadır. Çünkü bu cihaz sayesinde müşterilere hizmet sağlarken en doğru ölçüm yapılmış olur. Bu sayede depolarınızda oluşabilecek açıkları en aza indirebilirsiniz. LPG mastermetre ile ölçümlerinizi max %0,2 hata payına kadar indirmeniz mümkün olmaktadır. Ancak LPG mastermetrenizden her zaman doğru sonucun alınabilmesi için yıllık kalibrelerinin titizlikle yapılması gerekir. Bu ekipmanın özellikleri gereği sorunsuz ve ideal bir gaz akışı yönetimini ortaya çıkmaktadır. Bu şekilde ihtiyaca göre tasarlanmış istasyon ekipmanları ihtiyacı karşılamaktadır.


İstasyon Pompaları Hakkında


İstasyon ekipmanları içerisinde her zaman görmediğimiz ancak olmazsa olmaz ekipmanlar dan birisi de istasyon pompalarıdır. Sadece LPG için değil aynı zamanda sıvılaştırılmış gazların iletilmesi için de kullanılan istasyon pompaları emiş gücüne uygun olarak tercih edilmelidir.
Güçlü Donanım Yüksek Güvenlik: Elektrik Motorları
Elektrik motorları enerji sektörünün tümü tarafından kullanılan ve bu sebeple de gerek güvenlik gerekse de verimlilik açısından üzerinde en fazla çalışılan teknik ekipmanlar içerisinde yer almaktadır. Exproof, explosion proof ve flameproof olarak da adlandırılmaktadır. Farklı kullanım amaçlarına göre farklı özelliklerde imal edilirler.

Elektrik motorları kullanıma uygun şekilde tasarlanır. Yüksek güvenlik öncelikleri her zaman büyük önem verilir. Bu sebeple de dizayn ve imalat aşamalarında yüksek sıcaklıklarda çalışabilmelerine ve dış etkenlerden etkilenmemelerine karşı çok iyi şekilde hazırlanır.
Dayanıklılığı Etkileyici: Döküm Demir Elektrik Motorları

Elektrik motorları güçlük özellikleri sahiptir. Bununla beraber güvenlik önlemleri konusunda da çok iyi hazırlanmıştır. Elektrik motorları farklı özelliklere göre üretilir. Döküm demir çok güçlüdür ve hazırlanış disiplinleri buna göre belirlenir.

Döküm demir elektrik motorları madenler gibi özel alanlarda kullanılmaya uygun olarak üretilmektedir. Döküm demir elektrik motorları tercih edilirken sıcaklık sınıfı, şasi boyutu ve sahip olduğu sertifikalar gibi birçok farklı özelliğinin göz önünde bulundurulması ve ihtiyacı karşılayacak en yüksek özelliğe sahip olan elektrikli motorun tercih edilmesi gerekir. Bu konuda uzman yardımı tüm sorularınızın eksiksiz cevaplanmasını sağlayacaktır.

Yüksek Korumalı Döküm Alüminyum

Elektrik motorları içerisinde alüminyum döküm olanlar özellikle yüksek korumalı olarak üretilmektedir. Döküm demir elektrik motorlarında da olduğu gibi döküm alüminyum motorlarının farklı kullanım sınıfları bulunur. Ayrıca kullanılacak ortamın sıcaklığı da tercih yaparken önemli bir noktadır. Bazı döküm alüminyum elektrik motorlarında kendinden soğutmalı modeller de bulunmaktadır. Bu modeller özellikle yüksek sıcaklıklara ulaşabilen ya da çalışma süresi uzun olan ortamlar için tercih edilmektedir.

Döküm alüminyum elektrik motorlarında farklı şasi boyutları, hazırlandıkları ortama göre uygun güvenlik seviyeleri uygun şekilde belirlenir.


Elektrik Motorlarında Fren Bulunuyor mu?

Bazı elektrik motorlarında fren bulunurken bazı modellerinde ise bu özellik bulunmamaktadır. Ancak bazı şartların değişmesi sebebiyle frene olan ihtiyaç ortaya çıkmaktadır. İhtiyaca göre belirlenen bir yapı da olmasına ya da olmamasına karar verilebilir.

Elektrik motorlarında kullanılan frenlerde bulunan geri vites frenleme, diskli fren ve elle bırakılan fren gibi özellikleri ise kullanıcıların daha kolay işlemlerini yerine getirmesini sağlarken aynı zamanda güvenliğin sağlanmasında da katkıda bulunur.


Yedek Parçalar Sorunsuz Uyum Sağlaması Önemli

Elektrik motorları kaliteli, yüksek güvenliklidir. Teknik ayrıntıları bilmek ve uygun şekilde çalışma yapmak önemidir. Bu sebeple de motorların düzenli olarak bakımının gerçekleştirilmesi ve gerekli durumlarda yedek parçalar ile onarımlarının yapılması gerekir. Burada önemli olan onarım ya da bakım sırasında kullanılan yedek parçalarının elektrik motorları ile tam uyumlu olması ve motorların işlevlerine ilk günkü gibi devam etmelerini sağlamaktır. Bu konuda iyi ve düzenli takibin yapılması ve tüm süreçlerin şeffaflıkla yürütülmesi sorunsuz bir işleyiş sağlayacaktır.

Blog Arşivi
Whatsapp