Blog
Blog

CNG NEDİR?

CNG NEDİR?
HABERİ PAYLAŞ
Eklenme tarihi : 27 12 2018

CNG Nedir?

Araçlarda kullanılan alternatif yakıt sistemlerine bir yenisi eklenmiştir. CNG yakıt sistemi, çok daha uygun fiyatlı ulaşımı mümkün kılmaktadır.

CNG nedir, kullanım alanları nelerdir, avantajları nelerdir gibi soruların cevaplarını aşağıda verilen bilgiler üzerinden elde edebilirsiniz.

CNG Hakkında

Öncelikli olarak cevaplamamız gereken soru, CNG nedir sorusu olacak. Açılımı; Compressed Natural Gas olan CNG, dilimizde sıkıştırılmış doğal gaz anlamına gelmektedir. Doğada gaz formunda bulunan metan, 3000 ile 3600 PSI arası değerlerde basınca dayanıklı bir tanka sıkıştırılır. Bu işlemin ardından, araçlarda kullanılabilecek saflıkta yüksek yanıcılık oranına sahip CNG oluşur. Bu sayede ilgili gaz kullanıma hazır hale gelir.

CNG Kullanımı;

CNG, gaz formunda olduğundan dolayı hacmi oldukça yüksektir. Depolama alanı yetersizliğinden ötürü, küçük araçlarda kullanımı yaygın değildir. Düşük emisyon oranı ve çevreciliğinden dolayı ülkemizde CNG kullanımı yoğun bir şekilde toplu taşıma araçlarında yapılmaktadır. Bu sayede yolcular daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde gidecekleri yere ulaşabilmekte ve karbon ayak izlerini azaltmaktadırlar.

CNG Dizel Araçlarda Kullanılır mı?

Merak edilen konular arasında CNG’nin dizel araçlarda kullanılıp kullanılmadığı sorusu bulunmaktadır. Bakıldığında, LPG’ye göre avantajından dolayı dizel araçlarda da kullanıma uygundur. Dizel motora sahip olan bir aracınız varsa, yakıttan tasarruf etmek açısından CNG kullanımını sağlayabilirsiniz.

CNG Kullanmanın Avantajları

Eğer siz de aracınızda yapmış olduğunuz yolculuklarda tasarruf etmek istiyorsanız, yakıt sisteminin değişmesini sağlayabilirsiniz. Değişen yakıt sistemi sayesinde, ekonomik açıdan kara geçmeniz mümkün olacaktır.

Elde edeceğiniz avantajlar;

  • Aracınızın gücünde değişim olmaz
  • Aynı yolu daha uygun fiyatlı şekilde gitme şansı elde edersiniz.
  • Aracınızın uzun ömürlü kullanımı mümkün olur.
  • Uygun fiyatlar ile yapılan değişimler sayesinde, kısa sürede aracınızın yakıt sistemini değiştirebilirsiniz.

Avantajları değerlendirmek adına sitemiz üzerinden bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir. Ürünlere dair detaylı bilgi verildiği için direkt olarak bilgi almanız da mümkün olacaktır. Dilerseniz, detaylı bilgi butonunu kullanarak ürünler için tek tek sunulmuş olan özellikler üzerinden hareket edebilirsiniz. İletişim bilgilerini kullanarak da yetkililerden CNG hakkında bilgi almanız mümkün olacaktır.

CNG’nin Türkiye’de Yaygınlığı

Kullanımı için büyük bir depo gerektirmesinden dolayı henüz LPG kadar yaygın olmadığını söyleyebiliriz. Büyük araçlar için kullanımının kısa sürede yaygınlaşması söz konusudur. Bu durumun en önemli nedeni ise artan benzin fiyatlarıdır. Ayrıca dizel araçlar için de kullanımının uygun olması, yaygınlaşması için önemli bir nedendir.

Uygun fiyatlı şekilde değişimin yapılması sayesinde, aracınız ile ekonomik şekilde yolculuk etme fırsatı bulacaksınız. Bunun için elde ettiğiniz bilgilerden yola çıkarak, avantajlardan yararlanmak adına değişimi talep edebilirsiniz. Bu alanda uzman olan ekip üyeleri aracılığıyla aracınızın CNG yakıt sistemi üzerinden çalışması sağlanabilir. CNG ile ilgili daha detaylı bilgi almak için sitemiz üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Blog Arşivi
Whatsapp